Papryka faszerowana ziemniakami i bakłażanem na sposób indyjski

Papryka faszerowana ziemniakami i bakłażanem na sposób indyjski

Papryka faszerowana ziemniakami i bakłażanem na sposób indyjski

Jesień zbliża się nieubłaganie, ale ja lubię tę porę roku, ponieważ niesie ona z sobą mnóstwo wspaniałych darów - cudownych warzyw. Dziś postanowiłam to maksymalnie wykorzystać i przygotowałam papryki faszerowane ziemniakami i bakłażanem na sposób indyjski . Farsz typowy dla kuchni hinduskiej jest mocno doprawiony ziołami oraz lekko ostry dzięki sporej ilości papryczki chilli. Polecam wszystkim fanom jesiennych warzyw takich jak papryka czy bakłażan.  Z góry przepraszam za jakość zdjęć, ale nadejście jesie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienne Gotowanie

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Martynosia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, ziemniaki, mielone, imbir, papryka faszerowana, do pracy, pasty, pasta, wegańskie, pieczone ziemniaki, czosnek w ziołach, mielone z warzywami, pieczone ziemniaki z czosnkiem, warzywa na patelnie, bez pieczenia

Inne przepisy z Codzienne Gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.