Kurczak generała Tso

Kurczak generała Tso

Kurczak generała Tso

Mięsny wtorek Istnieje wiele wersji tego dania, ja zaczerpnęłam ten przepis z książki Ching-He Haung "Ching's Fast Food" i sama także lekko go zmodyfikowałam dodając paprykę, ponieważ bez żadnego warzywa wydawał mi się zbyt ciężki. Danie to zostało wymyślone w latach 50-tych XX wieku przez chińskiego szefa kuchni. Początkowo było pikantne, kwaśne i słone, jednak po przeprowadzce do Stanów Zjednoczonych w latach 70-tych kucharz dostosował przepis do delikatniejszego smaku Amerykanów, dlatego w przepisie nie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienne Gotowanie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Autor

Martynosia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, kurczak, papryka, kuchnia chińska, fast food, warzywa, pierś, fasola, ryż, piersi, chińszczyzna, udka , udka z kurczaka, sos do kurczaka, kurczak w miodzie, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, mięso, kurczak po chińsku, gotowany kurczak, dania chińskie, kurczak z papryką , kurczak z czosnkiem, kurczak słodko kwaśny, dania mięsne, ryż smażony, dania z kurczakiem, czerwona fasola, fasola czerwona, sos do ryżu

Inne przepisy z Codzienne Gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.