Jak uprawiać i stosować kolendrę?

Jak uprawiać i stosować kolendrę?

Jak uprawiać i stosować kolendrę?

Jak upra­wiać i sto­so­wać kolen­drę? Bar­dzo lubię kolen­drę. Nasiona mają deli­katny lekko cytru­sowy smak, który staje się bar­dziej inten­sywny pod­czas ich pra­że­nia. Jeśli uży­wam kolen­dry do goto­wa­niu to prak­tycz­nie zawsze całe nasiona, które naj­pierw prażę na suchej patelni, a potem miaż­dżę w moździe­rzu. Zapach pod­grza­nych nasion, zresztą nie tylko kolen­dry jest obłędny! Od kilku lat hoduję kolen­drę na bal­ko­nie z dwóch powo­dów: uwiel­biam nasiona, a jesz­cze bar­dziej nać. Smak liści kolen­dry... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu codojedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.