Pyszny biszkopt kakaowy przełożony bitą śmietaną, polany czekoladą i zwieńczony jeszcze kleksem ze śmietany to nic innego jak klasyczna wuzetka. Bardzo dobrze zachowuje swój kształt i daje się pokroić w idealne prostokąty, co doskonale widać na poniższych zdjęciach. Zdecydowanie polecam na nadchodzące Święta Wielkanocne. Nie wiesz jakiej ilości składników potrzebujesz do upieczenia ciasta w swojej formie? Teraz to żaden problem! Kliknij tutaj , podaj wymiary swojej blachy i dowiedz się jakiej proporcji potrze... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...