Babka drożdżowa z makiem o smaku cytryny

Babka drożdżowa z makiem o smaku cytryny

Babka drożdżowa z makiem o smaku cytryny

Babka drożdżowa z makiem, którą przedstawiam Wam dzisiaj jest aż potrójnie cytrynowa. Nie dość, że do ciasta dodałam skórkę z cytryny i przygotowałam cytrynowy lukier do jego polania, to jeszcze nasączyłam babkę syropem cytrynowym. Dzięki temu ciasto dłużej zachowuje swoją świeżość i smakuje wspaniale na drugi, a nawet trzeci dzień po upieczeniu. Wiem, wiem, do Wielkanocy jeszcze chwila, ale może właśnie ta babka skradnie Twoje serce i znajdzie się na Twoim świątecznym stole. Szukasz innego przepisu na bab... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ciastkowylab

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Autor

paulina

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babki, cytryna, tarta, babka cytrynowa, drożdżowe, mak, ciasto, ciasto 3 bit, wielkanoc, syrop, świąteczne przepisy, krem, lukier , desery, deser, ciasto cytrynowe, ciasto z makiem, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto z bezami

Inne przepisy z ciastkowylab

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.