Ciasto brzoskwiniowo-orzechowe

Ciasto brzoskwiniowo-orzechowe

Ciasto brzoskwiniowo-orzechowe

Dzisiaj chciałam wam zaprezentować moją własny pomysł na ciasto. Wyszło smacznie, nie zbyt słodko ale połączenie smaków orzechów i brzoskwini świetnie ze sobą współgrało. Polecam więc jako świetny dodatek do niedzielnej kawy. Składniki: ciasto: 200 g orzechów mielonych 250 g masła szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia 250 g mąki masa: 1l mleka 2 budynie waniliowe 250 g masła 5 łyżek cukru dodatkowo: 5 dużych brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe Wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w wrzątku zgodnie z instrukc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ciastkarnia na kruchym spodzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.