Ekler

Ekler

Ekler

Opis: Ekler, eklerka to podłużne ciastko w postaci parzonego ciasta przełożonego kremem. Eklery są kolejnym przysmakiem z czasów dzieciństwa. Nie można ich nie lubić – to klasyczne ciasto parzone wypełnione najlepszym i delikatnym kremem budyniowym. Rozpływają się w ustach i na jednym ciężko poprzestać. Składniki: Składniki na ciasto: 125g masła 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka wody 4 jajka Szczypta soli Składniki na krem: 4 łyżki mąki pszennej 1 szklanka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 szklanki m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciastka i ciasta

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Autor

Anna Jankowska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciastka , ciasteczka, krem, czekolada, ciasto z kremem, ciasta z kremami, budyń, ciasto budyniowe, ciastka kremówki, ciasto na zimno, ciasta z masa, ciasto z masą budyniową

Inne przepisy z Ciastka i ciasta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.