Tahini - masło sezamowe

Tahini - masło sezamowe

Tahini - masło sezamowe

To masło lub inaczej pasta sezamowa jest używana głównie do produkcji hummusu.  Ponieważ przymierzam się do zrobienia mojego pierwszego hummusu, w mojej kuchni nie mogło zabraknąć domowej roboty tahini :) Robi się ją bardzo prosto, niepotrzebne są wyszukane składniki i masa czasu, wystarczą dwa składniki, patelnia, blender i 15 minut wolnego czasu. jak widać mój blender nie poradził sobie z mieleniem :/ Składniki: sezam 2 łyżki (lub mniej) oleju Sezam prażymy krótko na suchej patelni, mak... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chwile dla mnie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.