Schaby parzone, w czterech smakach

Schaby parzone, w czterech smakach

Schaby parzone, w czterech smakach

Polecam proste przygotowanie domowych wędlin.  Kupujemy schab, płuczemy w zimnej wodzie, odcinamy zbędne  kawałki, z których robimy gulasz  lub po prostu smażymy z cebulką jako świeżonkę, albo tak jak ja robimy kiełbasę...  Po przygotowaniu mięsa, zaczynamy peklowanie na sucho i przygotowujemy mieszankę... Na 1 kg: 2 łyżki soli kamiennej niejodowanej, 2 łyżki  cukru, 5 ząbków czosnku, 10 ziaren jałowca. Najpierw wcieramy sól z cukrem i jak mięso się "spoci" wcieramy czosnek i dodajemy &nbs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Autor

Dariusz PodlasekDariusz Podlasek

Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, chleb, schab, kiełbasa, gulasz, curry, kanapki, schab gotowany, chleb z ziarnami

Inne przepisy z chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.