Obiad i kolacja... na jednym ogniu

Obiad i kolacja... na jednym ogniu

Obiad i kolacja... na jednym ogniu

Przepis na : kolacja

Prosta propozycja jak sobie ułatwić przygotowanie obiadu i kolacji? Mięsa:  ~1,5 kg kurczaka i tyle samo karkówki płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy. Przygotowujemy przyprawy, naczynia, tłuszcz.  Karkówkę obcinamy nożem żeby nabrała kształtu jaki nam odpowiada,  a z odciętego mięsa robimy świeżonkę jako nagrodę dla kucharza :)  Mięsa najpierw lekko solimy żeby się "spociły" wówczas dobrze wchłoną przyprawy.  Pozostałe przyprawy łączymy ze sobą żeby przygotować aromatyczną mieszankę. Przygot... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Dariusz PodlasekDariusz Podlasek

Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, chleb, karkówka, kolacja, kurczak, obiad, mięsa pieczone, kanapki, karkówka na obiad, pieczona karkówka, karkówka pieczona, zdrowe obiady, kurczak pieczony, bez pieczenia

Inne przepisy z chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.