Chleb domowy bez wyrabiania, wyrastania i czekania

Chleb domowy bez wyrabiania, wyrastania i czekania

Chleb domowy bez wyrabiania, wyrastania i czekania

Skład: mąka typ 650 1 kilogram, pół kostki drożdży, woda ciepła 1 litr, cukier 4 łyżki, sól 2 łyżki, ocet 4 łyżki, opcjonalnie jakieś dodatki nasiona, płatki, zioła, suszone śliwki...  Jak zrobić: wlać do miski ciepłą wodę i wsypać cukier, dodać rozkruszone drożdże... dobrze pomieszać, wsypać mąkę, sól, jakieś nasiona-wymieszać i na końcu dajemy ocet... mieszamy i przekładamy do wysmarowanych foremek, skrapiamy wierzch wodą, wkładamy do zimnego piekarnika ustawiamy 200 st. 30 min, 185 st. 30 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.