Drożdżowy ślimak z jabłkami i cynamonem

Drożdżowy ślimak z jabłkami i cynamonem

Drożdżowy ślimak z jabłkami i cynamonem

Ciasta drożdżowe kojarzą mi się głównie z owocowymi lata, oraz ze struclami drożdżowymi z pysznymi polskimi jabłkami i cynamonem, które zdecydowanie symbolizują jesień. Strucle to jednak nie wszystko.  Wejdźmy w te złotą polską jesień ze smakiem drożdżówki na ustach :) Składniki: 30g świeżych drożdży 90 g roztopionego masła  ( przestudzone) 4 i 1/4 szklanki   2/3 szklanki mleka (około 200ml) 1/2 szklanki drobnego cukru szczypta soli 3 całe jajka + 1 żółtko ( w temperaturze pokojowej)    0,5kg ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ChilliJemy

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.