PRZYPRAWY które poprawiają smak i aromat potraw

PRZYPRAWY które poprawiają smak i aromat potraw

ANŻELIKA Smażone w cukrze młode łodygi arcydzięgla, używa się do ciasta, do ubierania tortów, a jego korzeń nadaje sie do sosów, do produkcji kostek bulionowych. Pobudza wydzielanie soków trawiennych i wzmacnia napięcie naczyń krwionośnych. BAZYLIA Świeże listki używa sie do surowych i gotowanych potraw z pomidorów, do posypywania kotletów mięsnych i sałatek. Suszoną bazylię można stosować do sosów i ryb. Jest doskonałym składnikiem wielu mieszanek przyprawowych. W połączeniu z majerankiem jest doskonałym d...

Czytaj dalej na blogu Camilla w kuchni

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

kamila2402

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, mięso, ryby, susz, zupa, sałatka, sałatki, ryba, pomidor, ser, pieczenie, sałata, ser żółty, ogórki, tarta, sok, placki, kotlety, napój, twaróg, kotlet, surówka, marynaty, buraczki, ser biały, pasztet, ogórek, fasolka, zapiekanki, zapiekanka

Inne przepisy z Camilla w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.