Napoleonka

Napoleonka

Napoleonka

Delikatne kruche ciasto z pysznym budyniowym kremem, czyli znana wszystkim napoleonka. Ciasto piekę od wielu lat i niezmiennie cieszy się dużym zainteresowaniem. Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej tortowej 200 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki śmietany 18% 1 jajko Krem: 3/4 litra mleka 4 żółtka 1 szklanka cukru 100 g masła 10 łyżek mąki pszennej tortowej Dodatkowo: cukier puder do posypania Ciasto: Masło pokroić na mniejsze kawałki i zagnieść razem z pozostałymi składnikami na ciasto. Uformować ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bullio

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

BullioBullio

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, krem, kruche ciasto, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, budyń, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto budyniowe, ciasta z masa, ciasto z masą budyniową

Inne przepisy z Bullio

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.