Dorsz z fasolką szparagową i szpinakiem

Dorsz z fasolką szparagową i szpinakiem

Dorsz z fasolką szparagową i szpinakiem

Dorsz smażony na patelni podany na szpinaku z dodatkiem fety. Najlepszy z fasolką szparagową. Oczywiście można podać np. z ziemniakami i ulubioną surówką, ale polecam korzystać z sezonu na fasolkę. Bardzo smaczna kompozycja. Obiad dla dwóch osób. 2 porcje dorsza bez skóry po ok. 120-130 g (użyłam polędwicy z dorsza) 1 jajko 1/2 szklanki bułki tartej olej do smażenia 350 g fasolki szparagowej sól (do natarcia ryby i do wody na fasolkę) szczypta pieprzu 1 duży ząbek czosnku 130 g sera feta 1 łyżka masła 300 g św... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bullio

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Autor

BullioBullio

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szpinak, fasolka, feta, ryby, dorsz, tarta, ryba, fasolka szparagowa, ser feta, bułki, surówka, ziemniaki, obiad, owoce morza, obiad dla 2 osób, ryby smażone, smażony ser, ziemniaki na obiad, obiad na szybko, szybki obiad

Inne przepisy z Bullio

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.