Przepis na… – arrosticini, włoskie danie z grilla

Przepis na… – arrosticini, włoskie danie z grilla

Przepis na… – arrosticini, włoskie danie z grilla

Arrosticini (zwane także rustelle, rrustell, arrustelle, spidducc’ i spierini) są tradycyjnym daniem Abruzji, przede wszystkim okolic masywu Gran Sasso. Ta tradycyjna potrawa z grilla jest jednym z przykładów uniwersalności kuchni Półwyspu Apenińskiego. Idealna alternatywa dla kiełbasy, kaszanki czy karkówki. 400 g jagnięciny sól oliwa Pokrojoną w małe kawałki (najlepiej kostkę o boku ok. 1 cm) jagnięcinę lub baraninę nabijamy na patyczki do szaszłyków, możemy delikatnie skropić oliwą. Grillujemy nad żarem, uwa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Ton Italia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.