Domowy budyń z karmelizowanym rabarbarem

Domowy budyń z karmelizowanym rabarbarem

Domowy budyń z karmelizowanym rabarbarem

Przepis na : deser

Dzisiaj pomysł na szybki deser o smaku mojego dzieciństwa.  Śmietankowy domowy budyń ze słodko-kwaśnym karmelizowanym rabarbarem. BUDYŃ Z KARMELIZOWANYM RABARBAREM Składniki: 2 szkl mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 100 g masła  karmelizowany rabarbar: 2 łodygi rabarbaru  5 łyżek cukru Przygotowanie: Rabarbar myjemy, kroimy na kawałki i zasypujemy 2 łyżkami cukru odstawiamy na kilka minut. Kiedy puści sok, przekładamy na patelnię, zasypujemy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon appetit mon amie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.