Waniliowy Crème brûlée (z franc. "przypalony krem")

Waniliowy Crème brûlée (z franc.

Waniliowy Crème brûlée (z franc. "przypalony krem")

Przepis na : deser

Crème brûlée (z francuskiego "Przypalony krem") - deser z jaj i śmietanki uwieńczony warstwą skarmelizowanego cukru. Ponoć idealny gdy rzucona na krem łyżka odbije się od skorupki. Udało się! :) Uwierzcie, że bez palnika też można zrobić skorupkę :) Ja akurat jestem szczęśliwym posiadaczem palnika, ale w piekarniku też próbowałam. Można także podpalić namoczony alkoholem cukier. Płomień się wypali pozostawiając karmel. Ślązacy pewnie powiedzą, że szpajza lepsza - ja nie oceniam :) składniki na 4 m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.