Jogurtowa panna cotta z musem truskawkowym

Jogurtowa panna cotta z musem truskawkowym

Jogurtowa panna cotta z musem truskawkowym

Przepis na : deser

z wł. gotowana śmietanaSkładniki:1 duży jogurt naturalnypół kilograma truskawek1,5 - 2  łyżeczki żelatynyokoło 2 łyżki cukrulistki świeżej mięty Truskawki umyć, pozbawić szypułek, odłożyć parę do dekoracji a resztę zmiksować w blenderze z dodatkiem cukry. Jogurt wymieszać z 1 łyżką musu z truskawek oraz z rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatyną. Panna cottę rozlać do małych salaterek i wstawić do lodówki do stężania. Podawać z musem truskawkowym, truskawkami i świeżą miętą.  Jogurtowa panna cotta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.