Mus Brzoskwiniowy

Mus Brzoskwiniowy

Mus Brzoskwiniowy

Wyszedł pyszny. Zastosowań będzie miał wiele. Śledźcie bloga na bieżąco, będziemy odkrywać do czego może pasować idealnie.... A do tego czasu idźcie do sklepu po brzoskwinie i róbcie mus - naprawdę warto! Składniki na 2 słoiki 500 ml: 1 kg brzoskwiń obranych ze skórki i pozbawionych pestek cukier 1/2 torebki żelfix 2:1 Wykonanie:Brzoskwinie obieramy ze skórki, usuwamy pestki. Ja robiłam na dwa sposoby. Sposób I: Za pierwszym razem pokroiłam owoce na cząstki i smażyłam dosyć długo, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blondynka Gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.