Ogórki w curry

Ogórki w curry

Ogórki w curry

Ogórki w curry Pyszne domowe ogóreczki w słodko-kwaśnej zalewie z dodatkiem przyprawy curry. Świetnie smakują zarówno jako dodatek do obiadu albo do kanapek lub jako przekąska na imprezę.     Składniki: 1 kg ogórków 1 czerwona papryka 1,5 litra wody 1 szklanka cukru 1 szklanka octu 10% 1 łyżka soli 3 łyżki curry ok 5-6 łyżeczek gorczycy ok 12-14 ziarenek pieprzu ok 5-6 goździków       *** Przygotowujemy zalewę: do garnka wlewamy wodę i ocet, wsypujemy cukier oraz sól i całość zagotowu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.