Kurczak miodowo-musztardowy

Kurczak miodowo-musztardowy

Kurczak miodowo-musztardowy

Przepis na : obiad

Kurczak miodowo-musztardowy Soczysty i delikatny filet drobiowy w pysznej i aromatycznej marynacie. Możemy go podać na ciepło z ryżem, ziemniaczkami albo kaszą lub jako zimną przekąskę albo dodatek do wrapów lub kanapek. Danie palce lizać!     Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 3 łyżki miodu 3 łyżki ostrej musztardy sól, pieprz     *** Mięso z kurczaka oprószamy solą oraz pieprzem i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym *** *** W osobnej miseczce umieszczamy miód oraz musztardę, jeże... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.