Jajka po szkocku

Jajka po szkocku

Jajka po szkocku

Jajka po szkocku Prawdziwy przysmak! Pomysł na szybki i pyszny obiad lub efektowną przekąską na przyjęcie. Ugotowane na twardo jajka (u mnie przepiórcze, ale mogą być kurze), otulone warstwą aromatycznego mięsa mielonego pachnącego musztardą i usmażone w chrupiącej oraz rumianej panierce. Palce lizać!     Składniki: 7-10 jajek przepiórczych (lub 3-4 jajka kurze) 400g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko kurze 3 łyżki bułki tartej 1 łyżka musztardy pół pęczka szczypiorku sól, pieprz, papryka słodka i o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.