Domowa masa makowa

Domowa masa makowa

Domowa masa makowa

Domowa masa makowa Do przygotowania masy makowej możemy użyć maku niemielonego, który trzeba zmielić trzykrotnie lub kupić już zmielony mak i oszczędzić sobie przy tym dużo pracy. W przepisie przedstawie Wam obie opcje. Masę możemy wykorzystać do wszystkich makowych dań i wypieków: makowcy, rolad, drożdżówek, bułek, seromakowców, strucli, makiełek czy klusek. Jest dość prosta i szybka w wykonaniu, szczególnie gdy użyjemy już zmielonego maku, a smakuje naprawdę wybornie. Polecam!     Składniki: 0,5 kg s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

24 przepisy na makowiec

Udany makowiec na święta to podstawa!

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.