Ciasto Kora orzechowa

Ciasto Kora orzechowa

Ciasto Kora orzechowa

Ciasto Kora orzechowa Znany i lubiany przekładaniec z orzechami, galaretką, budyniem brzoskwiniowym, blatami bezowymi i delicjami. Ciekawe połączenie smakowe. Idealne ciasto na uroczystości rodzinne i inne przyjęcia. Polecam!     Składniki: Ciasto: 6 białek 2 żółtka 150g drobnego cukru do wypieków 150g orzechów włoskich lub laskowych (lub pół na pół) 70g wiórków kokosowych 70g rodzynek 2 łyżki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowo-brzoskwiniowy: 1 szklanka syropu z puszk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, galaretka, ciasto z galaretka, likier, syrop, ciasto z kremem, ciasto z brzoskwiniami, bez pieczenia, likier kawowy, mielone, przystawki, danie jednogarnkowe, przekąski, przekąska, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, mleko w proszku, ciasteczka, ciasto z orzechami, ciasto ucierane , ciasto kokosowe, ciasteczka z czekolada

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.