Wiosna / Lato 2017: Jagody zapiekane pod serowym ciastem

Wiosna / Lato 2017: Jagody zapiekane pod serowym ciastem

Cześć Dzisiaj będzie kolejny przepis z majowego numeru gazetki Przepisy Czytelników , tym razem ze strony 51. Jagody zapiekane pod serowym ciastem Przygotuj 1 większą formę do zapiekania lub 4 mniejsze, mikser, miarkę kuchenną, wagę kuchenną, miski, łyżkę, sitko. Przygotuj składniki (na 4 porcje): 200 g twarożku kanapkowo-sernikowego, 150 ml mleka, 2 jajka, 50 g mąki, 50 g cukru pudru, 250 g jagód lub borówek amerykańskich, masło do wysmarowania foremek. Formę lub foremki wysmaruj tłuszczem. Jagody lub borówki dok...

Czytaj dalej na blogu blog.moje-pasje.info

Autor

Kasia K.

Jestem zwyczajną kobietką jakich wiele na polskich ulicach. Urodziłam się w 1984 r. i mieszkam w Bydgoszczy. Tak jak wiele Polek czytam, zajmuję się robótkami ręcznymi, gotuję. I można powiedzieć, że kolekcjonuję przepisy kulinarne. :) Receptury zbieram wśród znajomych, w sieci, w książkach i gazetach.
Do moich ulubionych autorów należą Magdalena Kozak, Marion Chesney jako M. C. Beaton, Dean Ray Koontz, Terry Pratchett i Andrzej Sapkowski.
W chwilach wolnych od kucharzenia i czytania lubię zająć "czymś pożytecznym" ręce. Najczęściej jest to haft krzyżykowy lub druty. Zawsze mnie jednak ciągnęło do innych rodzajów robótek ręcznych.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

z jagodami, ciasto, zapiekanki, zapiekanka

Inne przepisy z blog.moje-pasje.info

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.