Zapomniane kotlety z jajek

Zapomniane kotlety z jajek

Zapomniane kotlety z jajek

Przepis na : obiad

Czy ktoś jeszcze pamięta ten przepis? I co zrobić jak zostanie nam dużo ugotowanych jajek, np po Wielkanocy? Myślę, ze najprostszym sposobem na ich zagospodarowanie jest przyrządzenie prostych, szybkich i pysznych kotletów z dodatkiem pieczarek i ogórków. Zresztą dodatki można zmieniać i takie kotlety za każdym razem mogą być inne. Smak zależy tylko od nas, co tam dodamy. Jest to tez świetny pomysł na jarski obiad. Wiec sięgnijcie po ten zapomniany obiad wprost z kuchni polskiej.  Czytaj więcej »... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Antenka, 16 kwietnia 2013 11:30:19

ooo nie są wcale zapomniane:) ja o nich pamiętam i robię takie:) są wspaniałe!

Konwalie w kuchni, 16 kwietnia 2013 12:52:29

Pamiętam smak, ale w życiu ich nie robiłam!Muszę spróbować:)

Izaa, 16 kwietnia 2013 15:45:37

dawno ich nie robiłam, a bardzo lubie

wiosenka27, 16 kwietnia 2013 16:35:35

Faktycznie, trochę o nich zapomniałam a są takie dobre:)

burczymiwbrzuchu, 17 kwietnia 2013 00:16:16

Przyznaję się do tego, że zapomniałam, a lubię wracać do prostych smaków. Następnym razem jak mi zostaną jajka, zrobię. Dzięki za przypomnienie :)

evita0007, 17 kwietnia 2013 22:40:23

Pamietamy,ostatnio robiłam tylko że citke inaczej :)

Bernadeta, 18 kwietnia 2013 00:59:48

o to dokladnie jak ja.

Bernadeta, 18 kwietnia 2013 01:00:12

warto, szybkie proste danie.

Bernadeta, 18 kwietnia 2013 01:00:37

to tak jak ja. tez je robię od święta.

Bernadeta, 18 kwietnia 2013 01:01:13

tak czasami za rzadko sięgamy do dobrych starych przepisów.

Bernadeta, 18 kwietnia 2013 01:02:01

każda ich odmiana jest dobra. chetnie poznam twoj przepis.

Bernadeta, 18 kwietnia 2013 01:02:24

wzajemnie. pozdrawiam.

silent night, 17 maja 2014 02:57:07

Zawsze je robie , sa dobre dla tych ktorzy nie jedza miesa z tym ze nie wiedzialam ze mozna dodac ogrka

silent night, 17 maja 2014 02:58:13

Wspanialy przepis dla tych ktorzy nie jadaja miesa !!!

Bernadeta, 22 maja 2014 01:27:28

to fakt, pozdrawiam.

Bernadeta, 4 czerwca 2014 01:52:20

można dodać wiele rzeczy zawsze bieda miały inny smak.