Wiosenna patelnia

Wiosenna patelnia

Wiosenna patelnia

Przepis na : obiad

Piękna pogoda sprawia, że tak jak i mi zapewne wam nie chce sie spędzać dużo czasu przy garach wymyślając obiad. Dlatego przychodzę do was z gotowym pomysłem na połączenie mięsa, sezonowych warzyw, jajek i pysznego gzika, a wszystko to na jednej patelni. Wiosenna patelnia to obiad idealny pod względem krótkiego czasu przegotowania, niewielkiej ilości użytych naczyń w przeciwieństwie do sporej ilości składników, które sie w nim znajdą. Oczywiście możecie dowolnie skomponować takie danie w zależności od tego co m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.