Rosol z wolnowaru

Rosol z wolnowaru

Rosol z wolnowaru

Przepis na : obiad

Dlaczego ten rosół jest wyjątkowy? Dlaczego ma tak intensywny brązowy kolor? Bo to rosół z wolnowaru. Gotowany w niskiej temperaturze przez 12h. Bulgotał sobie długo i cierpliwie, warzywa i mięso oddały mu cały swój smak i aromat. Kolor zmieniał barwę na ciemniejszą z każdą godziną gotowania. Takiego rosołu nie zjecie ani w restauracji ani z tradycyjnego gotowania w garnku. Taki rosół powstaje tylko w wolnowarze, w trakcie wolnej obróbki termicznej. Ten rosół to mistrzostwo świata. Zapewniam. I w dodatku g... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.