Pałki z kurczaka w marynacie z chilli i czosnku

Pałki z kurczaka w marynacie z chilli i czosnku

Pałki z kurczaka w marynacie z chilli i czosnku

Przepis na : obiad

Pałki z kurczaka to dla mnie bardzo fajna alternatywa na szybki obiad. Nie są drogie, a wydajne. No i pomysłów na ich podanie jest bez liku. Tym razem wykorzystałam do nich pastę z chilli - harisse, którą kiedyś kupiłam na bazarze z egzotyczną żywnością. Często ją używam podkreślając smak potraw, nadając im lekko pikantnego charakteru. Tak tez jest z pałkami, są aromatyczne, lekko ostre z nutą kwaśnej limonki. Polecam. Jeśli brak wam pasty, można zrobić ją samemu, wystarczy wysuszyć kilka świeżych chili... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Izaa, 27 lipca 2013 10:58:11

takie ostre muszą byc dobre ;)

Justyna Bąk, 27 lipca 2013 13:15:08

coś dla mojego łasucha:)

Karmel-itka., 27 lipca 2013 19:51:02

ale pikantnie! lubię, kiedy jest ostro i czosnkowo :]

ulcik, 27 lipca 2013 20:44:20

uwielbiam harissę i pałki z kurczaka .. połączenie bezbłędne :)

Kulinarny Zenit, 27 lipca 2013 22:13:16

Lubię tak aromatycznie zapanierowany drób :)

Bernadeta, 29 lipca 2013 00:00:35

dziekuje zbiorczo :)