Lemon curd krem cytrynowy

Lemon curd krem cytrynowy

Lemon curd krem cytrynowy

Przepis na : deser

Lemon curd to krem cytrynowy przygotowywany na bazie jajek, cukru oraz masła. Najlepszy  dodatek do owoców w pucharkach,  do ciast,  sernika, bezy, ciasteczek. Ten kto go wymyślił, był geniuszem. Do przygotowania go zachęcił mnie przepis Nigelli Lawson.  Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Izaa, 17 marca 2014 09:42:58

oj uwielbiam ten krem ;))

Justyna Żak, 17 marca 2014 09:48:14

uwielbiam ten krem jest rewelacyjny:) najbardziej smakuję mi z bezą:)

Marzena, 17 marca 2014 10:31:17

Zapieczony na kruchych ciasteczkach uwielbiam:-)

Bernadeta, 17 marca 2014 22:31:25

o to musze spróbować.

Bernadeta, 17 marca 2014 22:31:40

ja od wczoraj także.

Bernadeta, 17 marca 2014 22:31:54

tak z bezikami były super.