Ciasto malinowe z kremem na bieluchach

Ciasto malinowe z kremem na bieluchach

Ciasto malinowe z kremem na bieluchach

Przepis na : deser

To jest chyba najlepsze ciasto, jakie udało mi się zrobić a wszystko dzięki koleżance, która je przyniosła do pracy. Od razu wzięłam przepis i postanowiłam je zrobić na długi weekend i nie żałuję, bo tak dobrego ciacha dawno nie jedliśmy. Jest genialne i bardzo wydajne. Wychodzi go cala masa. Polecam z czystym sumieniem. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Izaa, 8 maja 2013 10:37:05

zapisuję bo wygląda genialnie ;)))

Qchenne-inspiracje, Małgosia , 8 maja 2013 10:40:53

Wygląda bajecznie. Zapisuję przepis :)

kuchenny bałagan, 8 maja 2013 10:50:41

Ciasto super, szkoda tylko, że takie pychotki to istne bomby kaloryczne.

Monitra, 8 maja 2013 10:54:50

Witamczym można zastąpić serek Bieluch i w jakiej ilości ? serkiem homogenizowanym czy twarożkiem?

kasiaaaa24, 8 maja 2013 10:57:43

Zapowiada się pysznie. Wydrukowałam przepis i mam nadzieję, że niebawem zagości i na moim stole :)

Antenka, 8 maja 2013 11:01:53

bajka:) obłędnie się prezentuje:)

Bernadeta, 8 maja 2013 11:11:05

Bieluch ma zwarta konsystencje i neutralny smak. Przełamuje słodycz śmietany, wiec ja bym raczej zastąpiła go albo serkiem homogenizowanym ale naturalnym, zadnym waniliowym, albo serkiem do chleba tez naturalnym typu filadelfia albo z turka lub piatnicy. Każdy który nie jest zbyt płynny, a który np można dodać do kremu i nie rozrzedzi nam smietany. Ewentualnie mascarpone, ale wtedy nie dodawać cukru pudru.

Bernadeta, 8 maja 2013 11:12:06

czekam z niecierpliwoscia, i bardzo sie ciesze ze ty akurat sie tym ciastem zainteresowalas. zobaczyc go na twoim blogu to bedzie cos.

Bernadeta, 8 maja 2013 11:12:26

dziekuje bardzo!

Bernadeta, 8 maja 2013 11:12:58

no niestety to sa bomby, ale w końcu raz sie żyje!:)

Bernadeta, 8 maja 2013 11:13:19

zrób jest boskie.

Bernadeta, 8 maja 2013 11:14:45

super. zrob koniecznie i napisz jak smakowało.

Iza Kulińska, 8 maja 2013 12:50:56

bardzo przyjemnie się zapowiada

ugotujmyto.pl, 8 maja 2013 12:59:07

Rewelacyjne:)! W sam raz na letnie dni...:)!

Maggie, 8 maja 2013 13:30:52

Ta warstwa malin bedzie mi sie snic po nocach :)

Bernadeta, 8 maja 2013 15:31:40

:) mi sie tez śni.

Bernadeta, 8 maja 2013 15:31:57

dziękuję.

Bernadeta, 8 maja 2013 15:32:19

dziękuję. pozdrawiam.

wiosenka27, 8 maja 2013 16:43:36

No no, ale pyszne:)

Ladylaura., 8 maja 2013 19:26:56

super ciacho,pozdrawiam.

kabamaiga, 8 maja 2013 19:36:27

Berniko rewelacja. I ciasto i zdjęcia.

Opalanka, 8 maja 2013 21:01:32

Bardzo kuszące:)

Justyna Bąk, 8 maja 2013 21:55:21

ja robię podobne, nazwa się malinowa wyspa:)

bistro mama, 8 maja 2013 22:53:07

U nas w cukierni podobne sprzedają jako Pychotkę, ale na pewno nie ma ono tego kremu z Bielucha :) Jest piękne! I musi być pyszne :)

Inspirowane Smakiem, 9 maja 2013 00:36:19

Czysty obłęd. Wygląda pysznie!:)

Amorek, 9 maja 2013 01:03:21

wow świetne !

Bernadeta, 9 maja 2013 11:21:57

dziękuję!

Bernadeta, 9 maja 2013 11:22:13

o ładną nazwa.

Bernadeta, 9 maja 2013 11:23:34

dziekuje bardzo.

Bernadeta, 9 maja 2013 11:24:12

oj tak pyszne, a akrem jest mało popularny bo wymyślony przez znajoma.

Bernadeta, 9 maja 2013 11:24:33

Karolina dziekuje bardzo.

Bernadeta, 9 maja 2013 11:24:54

wiec polecam zrobic.

Bernadeta, 9 maja 2013 11:25:19

dziekuje bardzo. pozdrawiam.

Bernadeta, 9 maja 2013 11:25:37

oj tak. i to bardzo.

Majana, 10 maja 2013 01:19:38

Wow, jakie piękne! Z pewnością smakuje świetnie :) Częstuję się ochoczo kawałkiem :)

gin, 10 maja 2013 20:32:33

A ja się zastanawiałam, co to są te "bieluchy"... ;) Musiało być pyszne :)

Bernadeta, 11 maja 2013 01:28:46

ależ proszę:)

Bernadeta, 11 maja 2013 01:29:23

no proszę jakie zaskoczenie.

Anonymous, 21 czerwca 2013 10:10:17

Dziekuje za swietny przepis. Zrobilam jako tort,podzielilam ciasto na 3 warstwy, pieklam w trzech tortownicach naraz, wyszedl przepiekny, wysoki tort urodzinowy, smakowal wszystkim, nawet francuskim gosciom, niezbyt przyzwyczajonym do galaretki. Jedyne co zmienilam to owoce, dalam mieszanke "czerwone owoce" z malinami, porzeczkami, wisniami, i galaretki, jedna z czarnej porzeczki a druga wisniowa. Super ! Pozdrawiam, Edyta K.

Bernadeta, 21 czerwca 2013 18:37:35

wow dziękuje niezmiernie mi milo, ciesze sie ze mogłam sie przyczynić do twojego sukcesu kulinarnego:) pozdrawiam

Anonymous, 7 lipca 2013 22:06:53

pieczemy dwie blaszki naraz tylko czy w termoobiegu,czy normalnie?

Bernadeta, 7 lipca 2013 23:01:10

ja piekę normalnie gora - dol. piekę osobno jedna blaszka potem druga, gdy próbowałam razem na rożnych poziomach to jedna była upieczona a druga nie.

Anonymous, 21 lipca 2013 20:05:11

JEST SUPER MOZNA BEZ OBAW PIEC WYSZLO REWELACJA A SMAK yyyyhhhhyyyy PYSZNY JUZ PARE RAZY PIEKLAM I KAZDY SIE PYTA O PRZEPIS DZIEKUJE SERDECZNIE ZA PRZEPIS CIASTA ANIA;)))

Anonymous, 6 sierpnia 2013 22:04:10

ZROBIŁAM WCZORAJ TO CIASTO JEST ....BOSKIE....KOLEŻANKI W PRACY STWIERDZIŁY ,ŻE JEST PRZEPYSZNE I POPROSIŁY O PRZEPIS.U MNIE W DOMU CIASTO PRZYJĘŁO SIĘ W 100 %DZIĘKUJĘ SERDECZNIE ZA PRZEPISANETA;}}

Anonymous, 24 sierpnia 2013 11:02:23

czy pianę piec razem z biszkoptem? biszkopt urośnie?czy najpierw podpiec sam biszkopt, wystudzić go, nałożyć pianę i piec jeszcze raz?

Bernadeta, 24 sierpnia 2013 15:17:21

biszkopt i piane na beze piecze sie razem w dwóch turach jako dwa placki. czas pieczenia jest krotki wiec pieczemy razem.

Kasik, 21 października 2013 11:59:59

Witam, ciasto prezentuje się niesamowicie i pewnie też tak smakuje :D Trafiłam tutaj w poszukiwaniu przepisu na Malinową Chmurkę, którą zostałam niedawno poczęstowana. Myślę, że trafiłam idealnie! Mam tylko jedno pytanie, czy próbowałaś czymś zastąpić fix'y albo je w ogóle wyeliminować z przepisu ? Tak się zastanawiam nad żelatyną ...Pozdrawiam serdecznie :)

Bernadeta, 21 października 2013 15:34:02

fixow nie eliminowalam nigdy, mozesz dac zelatyne mysle ze spokojnie da rade. mozna tez sprobowac nic nie dawac, np angielskie kremowki sa tak mocne ze do nich nie trzeba nic dodawac a pieknie sie trzymaja po ubiciu.

Anonymous, 5 lutego 2014 19:00:06

Wszystkie przepisy i zdjęcia cudowne -mam pytanie -czy gdy na jednej warstwie biszkoptu położę maliny to mogę je nakryć drugą warstwą biszkoptu? -Chciałbym się dowiedzieć czy te owoce nie będą przeszkadzać ? -czy nie wypadną ? gdy się obciąży je drugim blatem -nigdy nie piekłem -ani nie przygotowywałem ciast -Andrzej --przepraszam

Bernadeta, 5 lutego 2014 21:09:08

nic nie wypadnei bo zanim pan polozy ten drugi biszkopt a biszkopty sa bardzo ceniutkie to zamrozone maliny szybko spowoduja zastygniecie galaretki ktora je zespoli i nie nie wypadnie. naprawde to tylko trudno wyglada ale ciasto jest proste. do dziela, prosze sie nie bac. jedyny trudny moment to rozprowadzenei ciasta na biszkopty na blaszce.

Anonymous, 5 lutego 2014 21:16:38

Dziękuję serdecznie za odpowiedz - za pocieszające słowa -

Anonymous, 11 kwietnia 2014 00:24:52

Z braku drugiej blaszki do pieczenie upiekłam wszystko razem tzn.bezę miałam tylko na górze po upieczeniu przekroiłam.Ciasto poezja smaku w święta będzie powtórkaPozdrawiamJulka

Anonymous, 25 kwietnia 2014 17:05:36

Upiekłam na święta-ciasto pierwsza klasa na stałe zagości u mnie w domu.Zamiast malin których cena mnie przeraziła,zrobiłam z mieszanką owoców leśnych.Kasia

Anonymous, 26 kwietnia 2014 21:37:29

A ja upiekę za tydzień na imprezę urodzinową synka bo to ciacho wygląda obłędnie i pewnie tak samo smakuje :) pozdrawiam Klaudia

Bernadeta, 30 kwietnia 2014 01:03:24

czekam w takim razie na relacje i może zdjęcie ciasta.

Bernadeta, 30 kwietnia 2014 01:04:08

bardzo sie cesze, pozdrawiam.

Bernadeta, 30 kwietnia 2014 01:04:24

polecam sie na przyszłość.

Bernadeta, 30 kwietnia 2014 01:04:50

ważne ze smakowało i wyszło, pozdrawiam.