Sezon na... #10 Ja, pierniczę! Nie robię...

Sezon na... #10 Ja, pierniczę! Nie robię...

Sezon na... #10 Ja, pierniczę! Nie robię...

Przepis na : śniadanie

Postanowiłam w tym roku wcale nie zamieszczać przepisów świątecznych. Zapytacie, czemu? Ano temu, że gdzie nie spojrzeć... Pierniczki. Serniczki. Makowce. Karpie. I inne odświętne harpie.Pierniczę to! Jedyny świąteczny akcent na jaki mnie stać to syrop piernikowy.Śniadanie. Niby klasyka. Ale w świątecznym wydaniu.Syrop piernikowy1/2 szklanki wody1/2 szklanki cukru2-3 łyżki miodu1 łyżeczka mielonego imbiru1/2 łyżeczki cynamonu i kardamonuW rondelku połączyłam wszystkie składniki. Zagotowałam, do momentu w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu bastalena

Warto przeczytać

Dlaczego warto jeść owsiankę?

Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.

Czytaj dalej...

Rewelacyjny wpływ płatków owsianych na zdrowie i urodę

Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.

Czytaj dalej...

Kiedy upiec pierniczki? Najlepszy czas na pieczenie.

Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.

Czytaj dalej...

Co zrobić, by pierniczki szybciej zmiękły?

Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.