Pieczona tołpyga z czatnejem paprykowym i sałatką ze smażonych boczniaków.

Pieczona tołpyga z czatnejem paprykowym i sałatką ze smażonych boczniaków.

Pieczona tołpyga z czatnejem paprykowym i sałatką ze smażonych boczniaków.

Nigdy, przenigdy nie byłem miłośnikiem słodkowodnych ryb. Tak na prawdę z ryb pływających w rzekach, stawach, czy innych jeziorach toleruję tylko pstrąga. W domu zawsze mieli ze mną problem, bo nie zmusili mnie do nawet spróbowania karpia w wigilię. Jednak poszerzając swoje kulinarne horyzonty przyszedł czas na przygotowanie jednej z ryb nie lubiących słonego otoczenia. Do dzieła tołpyga! Czego użyłem? -filet z tołpygi ze skórą -masło klarowane -czosnek, ząbek zgnieciony bokiem noża i posiekany -mix sałat; l... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu BaRepas

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Autor

baRepas

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sałatka, ryby, ryba, papryka, słodkie, sałata, cebula, cynamon, ryby smażone, sałata lodowa, grzyby, chilli, pieczenie, marynaty, pstrag, pomidor, rukola, mielone, jak zrobic pstrąga, owoce morza, sałatki, jak przygotować karpia, ryba w occie, sałatka z rukolą, sałatka z sałatą lodową, pieczeń z mielonego, sałatka z pomidorem

Inne przepisy z BaRepas

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.