Desery czekoladowo-krówkowe

Desery czekoladowo-krówkowe

Desery czekoladowo-krówkowe

Przepis na : deser

Pyszne desery na bazie bitej śmietany z masą krówkową oraz ziarnami zbóż w czekoladzie. Może są dość kaloryczne ale czasami warto sobie pozwolić na małe co nieco. Składniki: 50 gram ziaren ekspandowanych 50 gram gorzkiej  330 ml. śmietany 36% 0,5 puszki masy krówkowej Sposób przygotowania: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy ziarna zbóż, dokładnie mieszamy. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, ubijając dodajemy po łyżce masy krówkowej. Do masy dodajemy ziarna zbóż w czekoladzie, cześć zi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bajeczna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.