torcik rabarbarowy z migdałami i białą czekoladą

torcik rabarbarowy z migdałami i białą czekoladą

torcik rabarbarowy z migdałami i białą czekoladą

Inspiracją do przygotowania tego torciku był przepis znaleziony w książce Wszystkie smaki Skandynawii . Ponieważ bardzo lubię rabarbar, a połączenie go z migdałami i białą czekoladą w śmietankowym kremie wydało się nader kuszące, nie wahałam się ani chwili. Torcik wyszedł delikatny i lekki - w sam raz na lato :-) składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 4 łyżki oleju 1 1/2 szklanki mąki 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 500 g rabarbaru 1/2 szklanki cukru 500 ml śmietany kremówki 3 łyż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu babka w formie

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

babka w formiebabka w formie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babki, czekolada, ciasto, krem, ciastka kremówki, torty, tort, ciasta z kremami, ciasto z kremem, proste i szybkie ciasto, ciasto ucierane , szybkie ciasto, proste ciasto, ciasta z masa, gorąca czekolada

Inne przepisy z babka w formie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.