rogaliki półfrancuskie

rogaliki półfrancuskie

rogaliki półfrancuskie

Pyszne rogaliki z półfrancuskiego ciasta śmietanowego, które jest dużo prostsze w wykonaniu niż ciasto francuskie, a mimo to zachowuje jego walory, czyli listkową strukturę. U mnie rogaliki nadziane waniliowym budyniem i hojnie udekorowane lukrem królewskim, ale Wy możecie eksperymentować ;-)   składniki: 3 szklanki mąki 1 szklanka śmietany 18% 200 g masła 1 budyń waniliowy 2 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 białko 4 - 5 czubatych łyżek cukru pudru wykonanie: Ugotowałam budyń według przepisu na opakowaniu ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu babka w formie

Autor

babka w formiebabka w formie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babki, ciasto, budyń, lukier , francuskie, szybkie ciasto, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, torty, tort, ciasto z białek , ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, proste i szybkie ciasto, bez pieczenia, ciasto ucierane , proste ciasto, szybkie ciasto bez pieczenia, szybki tort bez pieczenia , tort śmietanowy

Inne przepisy z babka w formie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.