kandyzowana skórka pomarańczy

kandyzowana skórka pomarańczy

kandyzowana skórka pomarańczy

Kandyzowana skórka pomarańczy, bardzo aromatyczna i słodka, to idealny dodatek do ciast i ciasteczek. Nie tylko świątecznych, choć mi osobiście zapach pomarańczy zawsze przywołuje na myśl zimę i Boż e Narodzenie.  składniki: skórka z 2 pomarańczy 6 łyżek cukru 6 łyżek wody wykonanie: Skórki pomarańczy moczę w zimnej wodzie około 24 godzin (nie dłużej, bo mogą zacząć fermentować). W tym czasie przynajmniej dwa razy zmieniam wodę. Obieram skórki bardzo dokładnie z białych części (inaczej będą gorzkie) i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu babka w formie

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

babka w formiebabka w formie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babki, syrop, ciasto, świąteczne przepisy, muffiny czekoladowe, ciasteczka, piernik, muffiny, sernik, słoik, deser, desery, boże narodzenie, świąteczne ciasteczka, ciasteczka swiateczne, ciasto na boże narodzenie, proste i szybkie ciasto, szybkie ciasto, proste ciasto, szybki deser, serniki na zimno, czekoladowe ciasteczka , ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe

Inne przepisy z babka w formie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.