Zakwas z buraków na wigilijny barszcz

Zakwas z buraków na wigilijny barszcz

Zakwas z buraków na wigilijny barszcz

Zostało już niewiele czasu do świąt. Zatem czas na zakwas z buraków. Zakwas na wigilijny barszcz, ale nie tylko. Zróbcie go więcej, bo picie zakwasu jest bardzo korzystne dla zdrowia. To naturalny probiotyk, ale także bogactwo antyoksydantów.  Mój zakwas już fermentuje. Jeszcze kilka dni i będzie gotowy.  Ten przepis pochodzi  z warsztatów kulinarnych z Martą Dymek z Jadłonomii.  duży słój z gumką  500 g buraków 2 ząbki czosnku 2 liście laurowe 2 ziela angielskie łyżeczka soli kilka z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Warto przeczytać

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.