Risotto z gruszką, gorgonzolą i migdałami

Risotto z gruszką, gorgonzolą i migdałami

Risotto z gruszką, gorgonzolą i migdałami

Przepis na : kolacja

250 gram ryżu arborio cebula ząbek czosnku łyżka masła 2 łyżki oliwy  łodyga selera naciowego ser gorgonzola 150 gram 3 łyzki migdałów w płatkach 1 szt kardamonu 1 dojrzała gruszka 700 ml bulionu  150 ml białego wina  Przygotować bulion. W kostkę pokroić gruszkę i cebulę.Czosnek w plasterki a seler w talarki.  Rozgrzać rondel z oliwą i masłem wrzucić cebulę i czosnek szklić chwilę. Dodać ryż i smażyć chwilkę. Wlać wino, odparować. Wlać bulion, zamieszać całość i dusić wolno ok 15 minut. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.