Pulpeciki z indyka pieczone z jabłkiem do piwa Witbier

Pulpeciki z indyka pieczone z jabłkiem do piwa Witbier

Pulpeciki z indyka pieczone z jabłkiem do piwa Witbier

Przystawka do piwa Witbier, króre serwowane jest temperaturze 6 C.  Podawany z ziołowymi i cytrynowymi sosami, chudymi rybami, dróbiem, sałatki z dodatkiem ziół i białego mięsa. Dominujące nuty to ziołowa (kolendra) i cytrusowa (skórka pomarańczowa). Smak  kwaśno-cierpki.  Do niego przygotowałam pieczone pulpeciki z jabłkiem, polskim miodem akacjowym i serem bursztyn lub rubin.  Składniki: 500 gram mielonego mięsa z indyka płaska łyżeczka soli płaska łyżeczka mielonego kuminu łyżeczka płynne... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Autor

AZgotuj

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, mięso, jabłka, sosy, dipy, ryby, pulpeciki, tarta, ser, mięso mielone, cytryna, indyk, pulpety, przystawki, ryba, sałatki, sałatka, bezglutenowe, przekąski, sos ziołowy, tarta z jabłkami, pieczone jabłka, jabłka pieczone, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego, ser biały, salatka z serem, czosnek w ziołach

Inne przepisy z AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.