Gołąbki z liści botwiny na parze z kaszą jaglaną (wege)

Gołąbki z liści botwiny na parze z kaszą jaglaną (wege)

Gołąbki z liści botwiny na parze z kaszą jaglaną (wege)

Przepis na : kolacja

Kupiłam botwinę. Liście były tak ogromne, że postanowiłam zrobić gołąbki. Liscie botwinki są bardzo delikatne, najlepiej sprawdziło się ugotowanie ich na parze. Liście pachną szpinakiem.  Zrobiłam z kaszą jaglaną i z czerwoną soczewicą. Obie wersje są pyszne. 10 liści botwiny duże farsz: 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej natka pietruszki posiekana gałązka rozmarynu olej rzepakowy ząbek czosnku średnia cebula pieprz olej lniany do polania Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i zeszklić na odrobinie oleju... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.