Pstrąg na parze z koperkiem

Pstrąg na parze z koperkiem

Pstrąg na parze z koperkiem

Przepis na : obiad

SKŁADNIKI:               ok  300 kcal pstrąg tęczowy łyżka oliwy z oliwek gałązka koperku ząbek czosnku plaster cytryny sól morska pieprz WYKONANIE: 1. Pstrąga umyć pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. 2. Na bokach ryby zrobić kilka ukośnych nacięć. 3. Pstrąga natrzeć dokładnie oliwą i solą. 4. Do wnętrza ryby włożyć plaster cytryny i koperek, w nacięcia włożyć pokrojony w plasterki czosnek. 5. Ułożyć rybę w naczyniu i parować ok 20 min. INSTRUKCJA - kro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Atlas Smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.