Kurczak w tymianku + ciecierzyca z fasolką szparagową na ciepło

Kurczak w tymianku + ciecierzyca z fasolką szparagową na ciepło

Kurczak w tymianku + ciecierzyca z fasolką szparagową na ciepło

Przepis na : obiad

SKŁADNIKI:  ( 2 porcje)      1 porcja = 423 kcal 250 g filetu z kurczaka 2 łyżki masła klarowanego mała cebula ząbek czosnku puszka ciecierzycy konserwowej ( ok 230 g po odsączeniu) 200 g zielonej fasolki szparagowej łyżka sosu sojowego tymianek sól i pieprz ewent. płatki chili do dekoracji WYKONANIE: 1. Kurczaka układamy na desce wyłożonej papierem do pieczenia. Obustronnie doprawiamy solą, pieprzem i świeżym tymiankiem. Przykrywamy papierem i kilkakrotnie rozbijamy tłuczkiem do mię... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Atlas Smaków

Autor

Atlas SmakówAtlas Smaków

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, fasolka szparagowa, sosy, fasolka, mięso, fasola, obiad, filet z kurczaka, drugie danie, diety, dieta, obiad na szybko, szybki obiad, kurczak z czosnkiem, sos do kurczaka, kurczak pieczony, mięsa pieczone, dania z kurczakiem

Inne przepisy z Atlas Smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.