Kotlety mielone inaczej czyli greckie kebabiki na patyku

Kotlety mielone inaczej czyli greckie kebabiki na patyku

Kotlety mielone inaczej czyli greckie kebabiki na patyku

Przepis na : obiad

mielona wieprzowina czerstwa bułka średnia cebula 2 ząbki czosnku łyżka musztardy Dijon przyprawy: rozmaryn, papryka słodka, oregano, kolendra, pieprz cayenne sól i pieprz czarny patyczki do szaszłyków    Patyczki do szaszłyków namoczyć 10 min w wodzie. Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Cebulę i czosnek drobno pokroić i zeszklić na oleju. Bułkę, cebulę i czosnek dodać do mięsa, doprawić do smaku. Uformować podłużne wałeczki i nabijać na patyki. Smażyć obracając. Podawać z sosem tzatziki. . ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Atlas Smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.