Kompot z karmelizowanym rabarbarem

Kompot z karmelizowanym rabarbarem

Kompot z karmelizowanym rabarbarem

Kompot z rabarbaru... prosta sprawa - wystarczy zagotować owoce z wodą i gotowe! Mój powstał jako "odpad" przy pieczeniu ciasta z rabarbarem ;) 0,5 kg rabarbaru  1,5 l wody 4 łyżki cukru Rabarbar umyć i pokroić w 0,5 cm kawałki. Do rondla wsypać cukier i pogrzewać na średnim ogniu do zbrązowienia. Dodać rabarbar i wymieszać. Smażyć 2-3 min. Dodać wodę i zagotować. Gotować kilka minut aż rabarbar zmięknie. Zdjąć z ognia, ewent. dosłodzić do smaku i odstawić do ostygnięcia. Przecedzić przez gęste sito i przelać do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Atlas Smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.