Jajka w sosie kaparowym - przekąska wielkanocna

Jajka w sosie kaparowym - przekąska wielkanocna

Jajka w sosie kaparowym - przekąska wielkanocna

SKŁADNIKI: pół pęczka koperku 3 łyżki majonezu 60 g kaparów pieprz  łyżeczka ostrej musztardy 4 jajka  2 łyżki kiełek rzodkiewki WYKONANIE: 1. Koperek umyj, osusz, obierz i drobno posiekaj. 2. Kapary odsącz z zalewy. 3. Do koperku dodaj majonez, kapary i dopraw musztardą i pieprzem. Dokłądnie wymieszaj. 4. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój na ćwiartki. 5. Przełóż na talerz, polej sosem i posyp kiełkami rzodkiewki. INSTRUKCJA - KROK PO KROKU: czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Atlas Smaków

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.