Pierogi z kaszą gryczaną i mascarpone

Pierogi z kaszą gryczaną i mascarpone

Pierogi z kaszą gryczaną i mascarpone

Przepis na : obiad

Połączenie kaszy gryczanej i serka mascarpone sprawia, że farsz nie jest suchy i rozpływa się w ustach. Zastanawiałam się nad odpowiednim połączeniem. Kasza gryczana jest dość intensywna w smaku i żeby była wyczuwalna potrzebny był składnik, który doda wilgoci farszowi, ale nie zdominuje smaku. I się udało. Farsz jest delikatny, rozpływa się w ustach, mascarpone jest fajną alternatywą dla sera białego. Przepis na farsz jest prosty ! Na farsz: 100g. ugotowanej kaszy gryczanej ( ja użyłam prażonej) 250 g. serka m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu apetytnapieczenie

Autor

Joanna Bochyńska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, kasza gryczana, kasza, mascarpone, pierogi przepis, pierogi, imbir, sok, ser biały, ser, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, obiad, łatwe ciasto, ser mascarpone, jajka z farszem, proste ciasto, fajne ciasta

Inne przepisy z apetytnapieczenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.