Chleb pszenno-kukurydziany z siemieniem i kminkiem

Chleb pszenno-kukurydziany z siemieniem i kminkiem

Chleb pszenno-kukurydziany z siemieniem i kminkiem

Smaczny, w miarę prosty do wykonania i niebyt pracochłonny. Jest spora różnica w smaku między chlebem pieczonym w blaszce i pieczonym bez niej.  Dlatego tym razem postanowiłam upiec chleb okrągły.  Ponieważ większość ciast na chleb przygotowuję wieczorem tak też było i w tym przypadku. Przygotowałam niedużą miskę, odmierzyłam 2 szklanki mąki pszennej typ 650 i przesiałam. Następnie odmierzyłam 1/2 szklanki mąki kukurydzianej, 1/3 szklanki ziaren siemienia lnianego i łyżeczkę kminku. Dolałam 330ml ciepl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu apetytnapieczenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.