Rafaello z kaszy manny

Rafaello z kaszy manny

Rafaello z kaszy manny

Przepis na : deser

Zauważyliście jak słodko się u mnie zrobiło? A dziś niecodzienna propozycja - nie dość, że słodko to jeszcze zdrowo - a to za sprawą inspiracji znalezionej na blogu: smak-zdrowia.Warto przetestować:) Rafaello z kaszy manny Składniki: 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 3/4 szklanki kaszy manny 3 łyżki cukru 3 łyżki cukru waniliowego garść posiekanych orzechów (ewentualnie rodzynki lub posiekane migdały) opakowanie wiórek kokosowych (75 gram) Mleko, wodę, cukry i mannę gotujemy na małym ogniu, stale m... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała

Warto przeczytać

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Dusia, 4 lutego 2014 01:22:21

wygląda tak samo! wow

Młoda mama gotuje..., 4 lutego 2014 13:14:36

Wyglądają bajecznie :)

Anonymous, 4 lutego 2014 13:37:03

Renatka co zrobi to pyszne :)

karto_flana, 4 lutego 2014 21:28:09

Naprawde warto przetestowac. Mysle, ze jest to tez wersja oszczedniejsza z kasza manna ;)

mojeprzepisy.pl, 5 lutego 2014 10:44:09

Wyglądają na słodkie :)

Pan Deserek :), 9 lutego 2014 11:18:42

Takiej wersji nie znałem, muszę któregoś dnia wypróbować ;)

Mariola, 13 lutego 2014 21:12:52

Pyszne,robiłam podobne z przepisów kuchni Lida ale z czdekoladą ,uwielbiam je :)

Słodka Strona, 18 marca 2014 00:51:34

Uwielbiam raffaello a te pralinki wyglądają jak oryginał (nawet nie wiem czy nie ładniejsze) muszą być przepyszneslodkastrona.blogspot.com

Anonymous, 18 marca 2014 10:43:14

Wykonałam kuleczki według Pani przepisu, niestety z masy nie można było uformować kulek. Kolejnym razem dodam więcej kaszki manny, bo według mnie jest za mało. Pozdrawiam:)

Renata Fert, 18 marca 2014 11:17:57

Czy dała Pani czas gotowej masie, by zastygła i zrobiła się odpowiednio gęsta? Moje kulki miały delikatną konsystencję - nie chciałam przesadzić z ilością kaszy manny by nie stały się zbyt twarde/gumiaste - ale oczywiście wszystko jest kwestią gustu:) Pozdrawiam!

Anonymous, 19 marca 2014 11:54:31

Oczywiście masie dałam wystygnąć, a kulki w efekcie stały się trochę nieforemne:) Następnym razem spróbuje z troszkę większą ilością kaszki. Swoje kulki robiłam z migdałami i były super. Polecam wypróbować przepis:) Pozdrawiam:)